Dear lak kate tingin nak makan maknya sambal kacang. Aku lak tension je hari2 nak lepak sane tambah lak ngan si haikal yg suke ngaco aku tu, lagi la membuatkan aku mlas. Lastnye aku offer diri nak blajo masak untuk dear & MIL akan menjadi juri pasal masakan aku tu nanti.
Pg ahad bukan bgun awal, bese la kalo yg keje kan hari ahad ni hari untuk membalas dendam. hahhaha..Kuar g kedai cari lauk dekat kul 11pg. Sebelum g beli brg2 bsah kitorang g isi perut dulu kat kedai makan nasi lemak sambal sotong untuk aku dear mkan meehun grg ngan kuew tiew gorg tambah ngan sambal kerang. Sedap gak.
Blik dari kedai, dear terus mengerjakan ayam aku lak prepare nak buat nasi impit & kuah kacang. Hmmm risau gak paslnya aku bukan terer masak kuah kacang ni, makan pun aku tak brape gemar sgt la. hahha tp gatal nak try gak. Tp siap gak la kuah kacang tu, dear request tmbahkan tulang2 ayam yg dah kene amik isinya tu. Ok la apa2 aje la, tp rasenye bleh thn gak la.
Kul 3ptg g umah MIL, tugas aku cucuk ayam kat lidi dear lak tukang bakar so kene la prepare bara. Yg menarik time membakar la, mule2 tu MIL kate ok gak la tp sambal kacang aku tu kurang manis. heheh kira barjaya gak la ni ada hrpan la next time aku nak masak lagi.
2 comments:
bestnya buat satay... mesti sedap ni..kalau rumah bawah taman senang la..mcm eyza ni dok umah apartment..xde tempat nak bakar... beli je la jawabnya...hi..hi...
kalo ikutkan memang nak bakar kat umah, ruang ada la sket. Tp dah dear ajak g umah MIL so bakar kat sane je la. Lgpun sini masih ala2 kg lagi. tu yg untungnye
Post a Comment