Pages

Next Anniversary

Daisypath Next Aniversary Ticker

Next Birthday Zikri Amar

Daisypath Happy Birthday tickers

Next Birthday Zikri Ashraf

Daisypath Happy Birthday tickers

Berehat Sebentar

Sunday, May 7

Daftar Tahun 1 Tahun 2018

Assalamualaikum...

InsyaAllah tahun depan Ashraf akan ke sekolah kebangsaan dan sekolah agama sama seperti Amar. Agak senang juga kot urusan cuma aku je melengah-lengahkan hingga ke saat akhir. Bayangkan dengan nak uruskan anak-anak sambil tu nak uruskan rumah juga sempat kejar pergi siber kafe depan rumah untuk tumpang printkan surat menyurat dan buat salinan semua sijil yang perlu.

Hantar ke sekolah pun sebelum ambil Amar, kejar juga sebab dear pass semua urusan ke aku untuk selesaikan. Sabo je la kan, tapi tak pe lah, dear dah cari rezeki buat kami aku tolong mana yang mampu je la. Lagi pun tahun lepas dear dah join pergi sama dan dah tau urusan tak susah mana pun. Alhamdulillah, cuma Amsyar je yang sibuk nak kesana kemari. Yang lain semuanya lancar.

Daftar sekolah kebangsaan secara online kemudian print segala borang yang perlu, sediakan sijil yang diminta dan kemudian hantar ke pejabat sekolah. Selesai sekolah kebangsaan ke sekolah agama pula. Di sini tahun ini ada 2 borang nak isi dan perlukan salinan mykid juga. Jadi aku ambil borang dan bawa balik dulu. 2 ke 3 hari kemudian baru aku hantar, selesai juga.

Sekarang sekadar menunggu surat dari sekolah kebangsaan untuk pengesahan, kemudian baru pergi ke sekolah agama untuk tentukan kelas pula.

Jadi tahun depan Amsyar pun akan ke tadika sebab dah sibuk sangat nak sekolah pasti macam abang-abangnya. Alahai aku pulak yang risau takut nanti dia jemu bila terlalu awal ke tadika. Ashraf dulu pun awal usia 4 tahun tapi masa tu Amar ada, nanti Amsyar sendirian. Harap-harap dia bertahan la hendaknya hingga umur 6 tahun di pasti.

No comments: